İçeriğe geç

Esmai Hüsna İle Tedavi Nasıl Yapılır?

Esmai Hüsna İle Tedavi Nasıl Yapılır?

Esmai Hüsna ile tedavi nasıl yapılır?

Herhangi bir hastalığın tedavi edilmesi için evvela hastalık için hazırlanan ilaç verilir. Hasta, verilen ilaçlan alırsa iyileşir, şifaya kavuşur. Ruhanî ve manevî hastalıklann tedavisi de aynen buna benzer. Ruhanî hastalıklarda hastalık, hastalığın zıddı olan ilaçlar ile tedavi edilmelidir.

Bu nasıl olmalıdır? Bunu bir örnekle açıklayalım:

Her şeyden korkan, tedirginlik içinde bir hastayı düşünelim! Bu hastanın ruhanî yoldan tedavisi için, Esma-i Hüsna’dan içinde ^ harfleri bulunan ism-i şerifleri okuyarak tedavi edilmesi gerekir. Çünkü ^ harfinin tabiatı soğuk ve rutubetli, ^ harfinin tabiatı kuru ve sıcaktır.

Esmâ-i Hüsnü’dan bunların karşılığı olan ism-i şerifler: “el-Hayy, el-Mennân, el-Haliym, el-Mü’min” ism-i şerifleridir.

Hasta olan, korku ve tedirginlikten şifa bulmak için bu ism-i şerifleri “el-Hayy, el-Mennân, el-Haliym, el-Mü’-min” diye 48 defa, İsmi Azam olan Lafza-i Celâl “Allâh” ism-i şerifini 66 defa okuyup: “Ey Allah’ım, okuduğum ism-i şeriflerin ve Ism-i A’zamın hürmetine içinde bulunduğum hastalıktan beni kurtar ve şifa ver” diye dua eder. Ondan sonra önceki okunan isimler (48) defa, “Allâh” ism-i şerifi de (66) defa tekrar okunarak sona erdirilir.

Diğer hastalıklar için de bu uygulama geçerlidir. Bu bir örnek olarak verilmiştir.

Aç olan “es-Samed” ism-i şerifi ile, yolunu şaşıran “el-Hâdî, el-Mürşid, er-Raşiyd” isimleri ile, fakir olanlar “el-Ğaniyyü, el-Muğniy, el-Mü’minü, Zit tavl” isimleri ile, zayıf kimseler “el-Kaviyyü, el-Metîn” ism-i şerifleri ile, zelil kimseler “el-Azîz, el-Azıym” isimleri ile, aciz kimseler “el-Kahhâr, el-Kadîr” isimleri ile, cahil kimseler “el-Alîm, el-Alîmü, el-Muhsıy” isimleri ile dertlerden kurtulmaları için şifa aramalıdırlar.

Bunlar birer örnek olarak verilmiştir. Herkes Esma-i Hüsna’dan hastalığının veya derdinin karşılığı olan ismi veya ism-i celilleri bularak onunla manevî hastalıklardan tedavi olma yolunu tercih etmelidir.
Okuma nasıl olmalıdır?
İsm-i Celîl (48) + Lafza-i Celâl (66) + İsm-i Celîl (48) + Lafza-i Celâl (66).

Kategori:Esmaül HüsnaVefk

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.